Achtergrond

Zarina Dahoe is een verpleegkundige in opleiding, en al ruim 10 jaar werkzaam binnen verschillende thuiszorgorganisaties, en diverse afdelingen in verzorgingshuizen.
Ze besloot dat het anders moest in de zorgwereld. Er zijn namelijk talloze thuiszorgorganisaties waar je uit kan kiezen. De vraag die je dan als client moet stellen is: ‘ Waarom zou ik mijn zorg bij deze organisatie willen afnemen?’ Binnen de thuiszorg branche is het namelijk zo dat de meeste thuiszorgorganisaties over heel Nederland hetzelfde aanbieden. Een tijd geleden heeft men een nieuwe vibe gevonden , namelijk het zoveel mogelijk inspelen op de achtergrond, geloofsovertuiging, en de wensen van de client. Inmiddels is deze trend ook heel normaal, en bijna op elke website te vinden van een zorgorganisatie.
Vooral binnen steden waar wij spreken van een gemengde bevolking. Een voorbeeld hiervan is Rotterdam, Den Haag, en omstreken. Men ziet vaak kleinschalige thuiszorgorganisaties die zich voornamelijk richten op verschillende bevolkingsgroepen. Dit kan voordeel leveren in communicatie, en diversiteit in leefstijlen. Hierdoor word de client beter geholpen, maar waarborgt het ook de kwaliteit van de zorg? Om de vraag over kwaliteit van zorg te kunnen waarborgen is het belangrijk om naast de kwalificaties ook het vermogen te hebben je in de positie van de  client te verplaatsen. Dit laatste wordt bijna overal beloofd, maar vaak in de praktijk is dit niet het geval. Wij als Partem Curae thuiszorg willen hier een verandering inbrengen door zoveel mogelijk de regie bij de client neer te leggen. Hoe wij dit proberen te waarborgen leest u verder onder het kopje ‘Missie en visie‘ Indien u vragen heeft naar aanleiding van wat wij u hebben  verteld aarzel niet om ons hierover te contacteren.